KUDZU революционна хранителна добавка за борба с пристрастяването

Хранителни добавки Кудзу в помощ при спиране на пушенето и алкохола

За да си помогнете и да върнете здравето си на крака, можете да се насочите към нови билки и хранителни добавки, с които да подкрепите усилията си и естествено да спрете да пушите, пиете алкохол или да приемате други “меки” наркотици. Някои растения са вече доказали своята ефективност като Avena Sativa, известна като овес, жълт кантарион или Griffonia simplicifolia богата на 5-HTP което увеличава нивата на серотонин в тялото и следователно значително подобряване на настроението. Ако сте опитвали тези растения без успех, препоръчвайте им Kudzu (Pueraria lobata), която ще произнесете “coudzou“. Родом от Югоизточна Азия, това растение е широко разпространено в Китай, Япония и Индия. Той е бил използван в китайската медицина в продължение на десетилетия за борба срещу алергиите, мигрена и диарията.

Хранителни добавки Кудзу в помощ при спиране на пушенето и алкохола

Успокояващо действие

Хранителни добавки с Kudzu корен съдържат много активни вещества, като daidzin, daidzein и puerarin, които са групирани под термина на изофлавони. Тези вещества, които също присъстват в соята, имат успокояващо действие, като действат върху централната нервна система и по този начин позволяват да не усетите желание към тези токсични вещества. Експериментите, които вече са направени На пушачите, дадоха много добри резултати само за няколко дни. Без чувство на липса, без раздразнение, всичко върви гладко и без странични ефекти.

Действие за детоксикация

Това растение не САМО ограничава импулсите, едновременно с това намалява и щетите, които тези токсини са нанесли с течение на времето върху тялото. Чрез стимулирането на активността на определени ензими, коренът Kudzu помага да се бори срещу оксидативния стрес, предизвикан от консумацията на цигари и алкохол, като по този начин ограничава вредните им ефекти. В Китай билковият чай на това растение се използва и за ограничаване на вредите от пикантни ястия. По този начин, приемането на kudzu може да намали известната “махмурлук” на следващата сутрин.

Колко и кога да приемате хранителни добавки с кудзу?

Две дози на ден между храненията, една сутрин преди закуска и другата вечер преди лягане, най-малко 300 mg екстракт от корени, стандартизирани, т.е. нормализирани, поне при 8% изофлавони. За тежки пушачи или тежки пиячи, удвоявайте дозите, като ги разпространявате през целия ден.

Продължителност на прием?

Програмата трябва да продължи най-малко един месец, заедно с прием на витамин Б група. Обикновено ефектите се усещат бързо, но за всичко се изисква минимална воля .

Благоприятно действие срещу сърдечно-съдовите заболявания

Неговата употреба също е ефективен при понижаване на кръвното налягане, подобряване на кръвообращението и намаляване на възпалението, което прави тези хранителни добавки, допълнителен избор при лечението на сърдечно-съдови заболявания (ангина, инфаркт на миокарда и хипертония) ,

Потенциални положителни ефекти за диабетици

Действие върху метаболизма на панкреаса и оксидативния стрес: Експериментите показват защитния ефект на пумерарин върху някои панкреатични клетки, отговорни за секрецията на инсулин. Той инхибира програмирана клетъчна смърт, стимулира секрецията на инсулин и накрая инхибира образуването на свободни радикали, чрез увеличаване на активността на каталаза и супероксид дисмутаза (SOD).

Подобряване на глюкозен толеранс:

The puerarin, които бързо се абсорбира от червата, увеличава глюкозния толеранс при диабет тип II чрез понижаване на кръвната захар и увеличаване на съхранение на глюкоза като гликоген в черния дроб и на сърцето.